Nergens in Nederland schijnt de zon zo vaak en zo lang als in Zoutelande. Een prima uitgangspunt om er op vakantie te gaan!

golfbrekersZeeland, een groen-blauwe oase met een gouden randje. Het waterleven is er veelzijdig, het landleven rijk. Overal proef je de boeiende historie en cultuur. In monumentale stadjes, pittoreske dorpjes, verrassende musea én… de niet te versmaden streekgerechten. Het weidse landschap en fraaie natuurschoon geven een weldadig gevoel van rust en ruimte. Overal ontmoeten water en land elkaar.

De stranden van Zeeland zijn breed en wit. Niet voor niets zijn zij voor de vierde keer op rij onderscheiden met de Gouden Wimpel, de prijs voor de schoonste stranden van Nederland. Dit betekent een prima zwemwaterkwaliteit, goede sanitaire voorzieningen (toiletten en op elk strand douches) en toegankelijke stranden voor gehandicapten.

Walcheren is toeristisch gezien van oudsher het bekendste deel van Zeeland. Het hele gebied wordt tegen de zee beschermd door hoge duinen, die alleen bij Westkapelle worden onderbroken door een brede zeedijk. Op Walcheren krijgt u nog dat typische eilandgevoel. Bijvoorbeeld wanneer u vanaf de duinen bij Zoutelande de polder in kijkt. Een smalle, maar prachtige strook natuur met duinen en bossen vormt een natuurlijk decor.

Voor de sportievelingen is het absoluut de moeite waard een deel van het eiland op de fiets te verkennen. Door de bossen, duinen, langs goudgele akkers en frisgroene weiden is het volop genieten! Ook het kustvissen is op Walcheren erg populair.

vliegerNaast genieten van het strand, de zon, zee en natuur is er in Zoutelande heel veel te doen. In de zomer wordt er bijna dagelijks iets georganiseerd waaronder de wekelijkse toeristenmarkt, het ringrijden, vliegerdemonstraties, triatlon, beachvolleybal en natuurwandelingen. Verder vindt u in het dorp diverse winkels, restaurantjes en cafés met gezellige terrassen.

Zit het weer een dagje niet mee? Geen nood, want er zijn diverse attracties in de omgeving die een bezoek meer dan waard zijn. Op ongeveer 10 km afstand liggen Middelburg en Vlissingen, met de mooiste boulevard van Nederland. Ook kunt u een cultureel uitstapje maken naar het oude vestingstadje Veere.

Ontdek het zelf, steek het water over en bewonder de adembenemende horizon!

 

Webdesign: hildewolters.nl
admin